Steak na víně
Ingredience
Nakládaný zelený pepř |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř bílý celý |
10 g |
Pepř černý celý |
10 g |
Pepř červený celý |
10 g |
Pepř citronový |
10 g |
Pepř růžový celý |
10 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
4 dl |
Hovězí svíčková |
700 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvý pepř rozdrtíme v hmoždíři, maso potřeme olivovým olejem a poté okraje obalíme v pepřové drti. Zbylý olej rozpálíme v pánvi, vložíme steaky a pečeme 6 minut z každé strany podle tloušťky masa.
- Steaky přemístíme na talíře a do pánve k výpeku nalijeme červené víno a vodu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, objem by se měl snížit na polovinu, osolíme a nalijeme na jednotlivé steaky.