Steak na víně

Ingredience


Nakládaný zelený pepř 10 g
Olej olivový 60 ml
Pepř bílý celý 10 g
Pepř černý celý 10 g
Pepř červený celý 10 g
Pepř citronový 10 g
Pepř růžový celý 10 g
Sůl 10 g
Víno červené 4 dl
Hovězí svíčková 700 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý pepř rozdrtíme v hmoždíři, maso potřeme olivovým olejem a poté okraje obalíme v pepřové drti. Zbylý olej rozpálíme v pánvi, vložíme steaky a pečeme 6 minut z každé strany podle tloušťky masa.
  2. Steaky přemístíme na talíře a do pánve k výpeku nalijeme červené víno a vodu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, objem by se měl snížit na polovinu, osolíme a nalijeme na jednotlivé steaky.