Filé z candáta s hruškou a nivou
Ingredience
Candát obecný |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kompot hruškový |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z candáta zakapeme citronem a necháme alespoň dvacet minut marinovat. Poté porce osolíme, vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi patnáct minut.
- Pekáč z trouby vyjmeme, poklademe plátky kompotované hrušky, překryjeme plátkem nivy a necháme v troubě zezlátnout.