Pstruh pečený s mandlemi a petrželovou natí
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pstruh |
500 g |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme půlkou másla a vložíme lžíci petrželové nati.
- Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.