Buchta s ananasem

Ingredience


Ananas 500 g
Cukr moučkový 50 g
Likér Maraschino (Maraska) 150 ml
Máslo čerstvé 300 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sherry brandy 150 ml
Smetana 33% (šlehačka) 160 g
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme máslo, žloutky a vypracujeme těsto.
  2. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a pečeme při střední teplotě 40 minut. Buchtu vyklopíme a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si očistíme ananas, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky zalijeme likérem, brandy a necháme máčet.
  4. Buchtu nakrájíme na řezy, obložíme ananasem, pokapeme nálevem z ananasu a ozdobíme šlehačkou.