Sumec smažený v těstíčku
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
180 ml |
Sůl |
4 špetka |
Sumec filety |
1 kg |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.
- Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.
- Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.