Sumec smažený v těstíčku

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 100 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 180 ml
Sůl 4 špetka
Sumec filety 1 kg
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.
  2. Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.
  3. Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.