Vařený losos s dušeným špenátem

Vařený losos s dušeným špenátem - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Losos obecný 800 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Pepř bílý 4 ks
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 4 špetka
Víno bílé 350 ml
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
  2. V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
  3. V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
  4. Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.