Vařený losos s dušeným špenátem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Losos obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř bílý |
4 ks |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
4 špetka |
Víno bílé |
350 ml |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
- V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
- V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
- Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.