Hovězí plátky na čerstvých houbách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
300 g |
Hovězí kýta |
500 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
40 g |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme máslo a hovězí maso nakrájené na slabší plátky, osolené a opepřené na něm opečeme z obou stran 4 minuty. Horké maso zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, aby si uchovalo teplotu.
- Na pánvi ve výpeku z masa orestujeme nakrájené čerstvé houby, česnek a tymián asi 4 minuty, zalijeme vínem a a vaříme odkryté 5 minut. Nakonec přidáme hovězí vývar a povaříme další 3 minuty. Do odstavené omáčky vmícháme zbytek másla, dosolíme, dopepříme.
- Maso vyjmeme z trouby, rozdělíme na jednotlivé porce a zalijeme připravenou omáčkou a ozdobíme tymiánem.