Hovězí s fazolovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
3 g |
Cibulka jarní |
200 g |
Cuketa |
150 g |
Fazolová černá omáčka |
60 ml |
Hovězí kýta |
500 g |
Hrášek |
150 g |
Mouka kukuřičná |
10 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
20 ml |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku.
- V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet.
- Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky.