Hovězí s fazolovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 3 g
Cibulka jarní 200 g
Cuketa 150 g
Fazolová černá omáčka 60 ml
Hovězí kýta 500 g
Hrášek 150 g
Mouka kukuřičná 10 g
Ocet vinný 20 ml
Omáčka sójová 20 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 8 g
Voda pitná 20 ml
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku.
  2. V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet.
  3. Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky.