Filé zapečené s jablky a křenem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
1 kg |
Jablka |
2 ks |
Křen |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé osolíme, obalíme polovinou jemně ustrouhaného křenu a vložíme do žáruvzdorné mísy vymazané máslem. Rybu poklademe plátky jablek, které jsme oloupali a vykrojili jádřince, posypeme zbylým křenem a zakapeme citronovou šťávou. Na závěr rybu poklademe plátky sýra. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až je sýr zlatavý, asi dvacet minut.