Podzimní klasika
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Kmín celý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej stolní |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nastrouháme, scedíme z nich vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, vejce, utřený česnek se solí, majoránku, kmín a pepř. Vše dobře promícháme.
- Těsto ještě znovu rozmícháme a na rozehřáté pánvi pečeme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky.