Těstoviny s humrem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Estragon 2 špetka
Humr 600 g
Kaviár 10 ml
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana čerstvá ke šlehání 60 ml
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 300 g
Víno šumivé (sekt) 90 ml
Vývar rybí 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí.
  2. Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou.
  3. Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru.