Těstoviny s humrem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Estragon |
2 špetka |
Humr |
600 g |
Kaviár |
10 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana čerstvá ke šlehání |
60 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
300 g |
Víno šumivé (sekt) |
90 ml |
Vývar rybí |
60 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí.
- Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou.
- Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru.