Kuřecí tajin
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
4 ks |
Citrony |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Kuře |
1 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy bez pecky |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velký hliněný hrnec vypláchneme vodou. Kuře naporcujeme na cca 16 dílů, stehna rozlomíme. Osolíme a opepříme.
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nasekáme na nudličky, česnek nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Očistíme cukety, podélně rozpůlíme a pokrájíme.
- V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme ze všech stran cca 8 minut dohněda. Poté vložíme do hrnce.
- Česnek a cibuli dáme do pánve a na mírném ohni restujeme cca 10-15 minut za občasného míchání. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme rajčata, nahrubo rozdrcené chilli a ostatní koření. Přidáme olivy a nasolené citrony.
- Zalijeme 1/2 l vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a rozdělíme na maso.
- Hrnec dáme do trouby rozpálené na 225 C a pečeme cca 45 min. Podáváme v hrnci.