Kuřecí tajin

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibule 4 ks
Citrony 2 ks
Cuketa 2 ks
Kuře 1 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy bez pecky 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velký hliněný hrnec vypláchneme vodou. Kuře naporcujeme na cca 16 dílů, stehna rozlomíme. Osolíme a opepříme.
  2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nasekáme na nudličky, česnek nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Očistíme cukety, podélně rozpůlíme a pokrájíme.
  3. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme ze všech stran cca 8 minut dohněda. Poté vložíme do hrnce.
  4. Česnek a cibuli dáme do pánve a na mírném ohni restujeme cca 10-15 minut za občasného míchání. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme rajčata, nahrubo rozdrcené chilli a ostatní koření. Přidáme olivy a nasolené citrony.
  5. Zalijeme 1/2 l vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a rozdělíme na maso.
  6. Hrnec dáme do trouby rozpálené na 225 C a pečeme cca 45 min. Podáváme v hrnci.