Polentový chléb
Ingredience
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
45 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Podmáslí kysané 1% |
0.25 l |
Polenta |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu rozpálíme na 200C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.
- Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.