Tagliatelle s hřebenatkami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Hřebenatka 200 g
Koňak Armaňak 60 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tagliatelle 275 g
Vývar rybí 105 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hřebenatky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepáme. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu pro přípravu těstovin.
  2. Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme máslo. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kroužky a jemně nakrájenou chilli papričku zbavenou zrníček. Nakonec vložíme polovinu množství pokrájené petržele. Často mícháme a smažíme 2 minuty při mírné teplotě. Přidáme hřebenatky nakrájené na plátky a za stálého míchání smažíme další 2 minuty.
  3. Do pánve přilijeme koňak a flambujeme. Jakmile plameny pohasnou,přilijeme rybí vývar a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a povaříme 3 minuty. Poté pánev přikryjeme poklicí a odstavíme.
  4. Těstoviny vložíme do hrnce a vaříme dle návodu na obalu. Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do omáčky a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.