Tagliatelle s hřebenatkami
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Hřebenatka |
200 g |
Koňak Armaňak |
60 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tagliatelle |
275 g |
Vývar rybí |
105 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hřebenatky obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepáme. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu pro přípravu těstovin.
- Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme máslo. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kroužky a jemně nakrájenou chilli papričku zbavenou zrníček. Nakonec vložíme polovinu množství pokrájené petržele. Často mícháme a smažíme 2 minuty při mírné teplotě. Přidáme hřebenatky nakrájené na plátky a za stálého míchání smažíme další 2 minuty.
- Do pánve přilijeme koňak a flambujeme. Jakmile plameny pohasnou,přilijeme rybí vývar a dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a povaříme 3 minuty. Poté pánev přikryjeme poklicí a odstavíme.
- Těstoviny vložíme do hrnce a vaříme dle návodu na obalu. Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do omáčky a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.