Hovězí guláš na víně
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Kapie sterilovaná |
4 ks |
Klobása Dunajská |
300 g |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
300 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.
- Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
- Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.