Hovězí guláš na víně

Hovězí guláš na víně - obrázek

Ingredience


Cibule 4 ks
Hovězí maso zadní 1 kg
Kapie sterilovaná 4 ks
Klobása Dunajská 300 g
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 300 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso čistíme, opláchneme a pokrájíme na středně velké kostky. Slaninu a cibuli drobně nakrájíme a zpěníme v hlubokém rendlíku. Přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli restujeme.
  2. Poté zasypeme oběma mletými paprikami, dobře promícháme, zalijeme polovinou vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Když je maso poloměkké, vybereme je děrovanou naběračkou do mísy a šťávu vydusíme do základu.
  3. Do něj zamícháme mouku, smažíme, až se tuk odděluje, poté zalijeme zbytkem vína, dobře rozšleháme a přidáme horkou vodu a odložené maso. Provaříme alespoň 15 min. V mezičase oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kolečka a osmažíme. Během varu ji přidáme do omáčky spolu s kapií nakrájenou na nudličky.