Telecí řízek plněný šunkou a vejcem
Ingredience
Citrony |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Strouhanka |
120 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka uzená |
4 plátek |
Telecí kýta |
4 plátek |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa vložíme plátek šunky a jedno oloupané vejce uvařené natvrdo. Vejce zabalíme do masa a závitek sepneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem v hlubší pánvi.
- Servírujeme krájené šikmým řezem s plátkem citronu.