Telecí řízek plněný šunkou a vejcem

Ingredience


Citrony 4 plátek
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 g
Pepř bílý 1 špetka
Strouhanka 120 g
Sůl 2 špetka
Šunka uzená 4 plátek
Telecí kýta 4 plátek
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky telecího opláchneme, osušíme a po krajích nařízneme. Plátky rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa vložíme plátek šunky a jedno oloupané vejce uvařené natvrdo. Vejce zabalíme do masa a závitek sepneme jehlou nebo ovážeme nití. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji s máslem v hlubší pánvi.
  2. Servírujeme krájené šikmým řezem s plátkem citronu.