Frankfurtská pečeně z telecího masa
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
30 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Párky Frankfurtské |
220 g |
Sůl |
2 špetka |
Telecí kýta |
1 kg |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kýtu očistíme, zbavíme blan a prošpikujeme špalíky párků. Maso osolíme a ze všech stran v kulatém pekáči osmažíme na másle s olejem. Poté podlijeme horkou vodu a pod poklicí dusíme. Po půl hodině vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a pečeme. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
- Když je maso měkké, vyjmeme ho a na talíři necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky.
- Mezitím šťávu z masa zaprášíme moukou, dobře zašleháme a za stálého míchání zredukujeme. Poté vsypeme papriku, zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a necháme dobře prohřát.