Salát s krůtím masem a hruškami
Ingredience
Hrušky sušené |
200 g |
Krůtí prsa |
800 g |
Bobkový list |
3 ks |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
3 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
100 ml |
Rozinky tmavé |
50 g |
Cibule |
40 g |
Okurka salátová |
200 g |
Salát Rosso |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krůtí prsa uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Navrch naskládáme sušené hrušky.
- Smícháme všechny suroviny na marinádu, kterou maso přelijeme. Maso necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
- Na servírovací tác naaranžujeme salátové listy, na kolečka nakrájenou cibuli a okurku, kuřecí maso a hrušky. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a lžící salát jemně pokapeme.