Salát s krůtím masem a hruškami

Ingredience


Hrušky sušené 200 g
Krůtí prsa 800 g
Bobkový list 3 ks
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Hřebíček 3 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 100 ml
Rozinky tmavé 50 g
Cibule 40 g
Okurka salátová 200 g
Salát Rosso 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa uvaříme v osolené vodě do měkka. Maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Navrch naskládáme sušené hrušky.
  2. Smícháme všechny suroviny na marinádu, kterou maso přelijeme. Maso necháme 2 hodiny v lednici marinovat.
  3. Na servírovací tác naaranžujeme salátové listy, na kolečka nakrájenou cibuli a okurku, kuřecí maso a hrušky. Zbytek marinády promícháme s trochou oleje a lžící salát jemně pokapeme.