Vepřové kotlety na červeném víně
Ingredience
Cibule |
260 g |
Hřebíček |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.