Vepřové kotlety na červeném víně

Ingredience


Cibule 260 g
Hřebíček 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.