Zimní kuřecí salát

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 60 g
Citronová šťáva 20 ml
Majonéza 250 g
Mleté kuřecí maso 200 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Kopr čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory ve slupce dáme do vroucí vody, osolíme a vaříme 20 minut. Měkké brambory slijeme, necháme vychladit a oloupeme.
  2. V pánvi rozpálíme olej, na kterém doměkka osmahneme cibulku a česnek. Do pánve přidáme mleté kuřecí maso a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Poté přidáme citrónovou šťávu a nakrájenou chilli papričku. Když je maso křupavé, dochutíme je trochou soli a pepře, odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
  3. Vychladlé brambory smícháme s dvěma třetinami křupavého kuřecího masa a majonézou, Zlehka promícháme a podle chuti okořeníme. Salát dáme do malé salátové misky a navrch nasypeme zbytek mletého masa. Ozdobíme je koprem, případně i malými salátovými listy.