Zákusky s kořenovou zeleninou

Ingredience


Brambory 225 g
Celer bulvový 350 g
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice francouzská 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 1 kávová lžička
Mrkev kořen 225 g
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.
  2. Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.
  3. Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.
  5. Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.
  6. Podáváme teplé.