Zákusky s kořenovou zeleninou
Ingredience
Brambory |
225 g |
Celer bulvový |
350 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice francouzská |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
225 g |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dáme na plech papriky a pečeme v předehřáté troubě 35 minut při teplotě 190 stupňů. Obrátíme je po 20 minutách. Přikryjeme kusem látky a necháme vychladnout 10 minut. Z paprik odstraníme slupku, rozkrojíme na půl a zbavíme semínek. Pokrájíme na proužky a vložíme do mísy.
- Do uzavíratelné lahvičky dáme vinný ocet, olej, hořčici, sůl, pepř a med. Vše dobře promícháme. Obsah nalijeme na papriky a necháme marinovat 2 hodiny.
- Do mísy dáme nastrouhané brambory, mrkev a celer, přidáme citronovou šťávu a česnek. Máme podklad. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce. Směs rozdělíme na 8 dílů a přendáme na plech vyložený pergamenovým papírem. Zformujeme z každého dílu placičku o průměru 10 cm. Potřeme olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé. V pánvi prohřejeme 3 minuty papriky.
- Lžící dáme na každé kolečko papriky a ozdobíme petrželkou.
- Podáváme teplé.