Závitky jarní

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 25 g
Cibulka jarní 2 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazolové klíčky 225 g
Kuřecí maso vařené 75 g
Mouka pšeničná hladká 125 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Vepřové maso libové 175 g
Voda pitná 4.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme pokrájené vepřové a kuřecí maso, sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Necháme maso marinovat přikryté 30 minut.
  2. Rozpálíme ve woku olej, přidáme fazolové klíčky, bambusové výhonky, papriku, jarní cibulky a vše smažíme 3 minuty. Přidáme maso i s marinádou a 3 minuty smažíme.
  3. Smícháme v misce škrobovou moučku s vodou a přidáme do pánve. Sundáme pánev z ohně a necháme vychladnout.
  4. Připravíme těstíčko - smícháme mouku se škrobovou moučkou, přiléváme vodu a vypracujeme hladké těstíčko.
  5. V menší pánvi rozehřejeme olej, nalijeme do ní 1/8 těstíčka a smažíme 3 minuty. Uděláme takto i zbývající těsto. Hotové placky přikryjeme vlhkou látkou.
  6. Na každlu placku dáme do středu lžíci náplně. Navlhčíme okraje vodou, založíme a pak každou placku zavineme.
  7. Rozehřejeme olej a jarní závitky smažíme 3 minuty, aby byly křupavé a zlaté. Vyndáme z oleje, necháme okapat a podáváme teplé.