Závitky jarní
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
25 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
225 g |
Kuřecí maso vařené |
75 g |
Mouka pšeničná hladká |
125 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
175 g |
Voda pitná |
4.5 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme pokrájené vepřové a kuřecí maso, sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Necháme maso marinovat přikryté 30 minut.
- Rozpálíme ve woku olej, přidáme fazolové klíčky, bambusové výhonky, papriku, jarní cibulky a vše smažíme 3 minuty. Přidáme maso i s marinádou a 3 minuty smažíme.
- Smícháme v misce škrobovou moučku s vodou a přidáme do pánve. Sundáme pánev z ohně a necháme vychladnout.
- Připravíme těstíčko - smícháme mouku se škrobovou moučkou, přiléváme vodu a vypracujeme hladké těstíčko.
- V menší pánvi rozehřejeme olej, nalijeme do ní 1/8 těstíčka a smažíme 3 minuty. Uděláme takto i zbývající těsto. Hotové placky přikryjeme vlhkou látkou.
- Na každlu placku dáme do středu lžíci náplně. Navlhčíme okraje vodou, založíme a pak každou placku zavineme.
- Rozehřejeme olej a jarní závitky smažíme 3 minuty, aby byly křupavé a zlaté. Vyndáme z oleje, necháme okapat a podáváme teplé.