Maso vepřové na grilu
Ingredience
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Fazolová černá omáčka |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vepřové maso tučné |
500 g |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.
- Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.
- Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.
- Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.