Maso vepřové na grilu

Ingredience


Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Fazolová černá omáčka 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka Hoisin 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Rum 1 polévková lžíce
Vepřové maso tučné 500 g
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme vepřové maso na proužky asi 20cm dlouhé. Vložíme je do mísy, smícháme přísady na marinádu - cukr, fazole, sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a hoisin, chilli omáčku, rum a olej. Marinádou přelijeme vepřové maso, několikrát v ní obrátíme a necháme marinovat přikryté 4 hodiny.
  2. Maso vyndáme z marinády, dáme do pekáče a zalijeme vařící vodou. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Snížíme teplotu, potřeme maso uschovanou marinádou a obrátíme. Pečeme 10 minut.
  3. Vyndáme maso z trouby, potřeme medovým sirupem a 4 minuty necháme v grilu rozehřátém na střední teplotu. Obrátíme jednou, dokud nezhnědne.
  4. Před podáváním necháme maso trochu vychladnout.