Salát s ořechy a modrým sýrem
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Jablka |
1 ks |
Ořechy vlašské |
50 g |
Prsa krůtí uzená |
300 g |
Roketa |
300 g |
Salát kadeřavý |
100 g |
Salát římský |
100 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
5 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jihočeská Niva |
30 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
75 ml |
Pepř cayenský |
4 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa a jablko nakrájíme na plátky. Omyté a osušené salátové listy rozložíme na tác, na ně položíme plátky jablek a rozdělíme polovinu vlašských ořechů. Krůtí plátky dáme na salátové listy.
- Všechny suroviny na dresink ušleháme a směsí salát přelijeme. Nakonec salát posypeme zbývajícími ořechy a nivou.