Salát s ořechy a modrým sýrem

Ingredience


Citronová šťáva 10 ml
Jablka 1 ks
Ořechy vlašské 50 g
Prsa krůtí uzená 300 g
Roketa 300 g
Salát kadeřavý 100 g
Salát římský 100 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 5 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Jihočeská Niva 30 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 75 ml
Pepř cayenský 4 g
Sýr Niva (Rokfór) 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa a jablko nakrájíme na plátky. Omyté a osušené salátové listy rozložíme na tác, na ně položíme plátky jablek a rozdělíme polovinu vlašských ořechů. Krůtí plátky dáme na salátové listy.
  2. Všechny suroviny na dresink ušleháme a směsí salát přelijeme. Nakonec salát posypeme zbývajícími ořechy a nivou.