Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
120 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
2 špetka |
Vepřová kýta |
4 plátek |
Voda pitná |
600 ml |
Zelí kysané |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.
- Nakrájenou slaninu v pekáči škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do pekáče, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Zhruba po dvaceti minutách vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a závitky dopečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.
- Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.