Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 120 g
Kmín mletý 2 špetka
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 60 g
Sůl 2 špetka
Vepřová kýta 4 plátek
Voda pitná 600 ml
Zelí kysané 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.
  2. Nakrájenou slaninu v pekáči škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do pekáče, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Zhruba po dvaceti minutách vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a závitky dopečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.