Focaccia s krůtím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Focaccia 500 g
Krůtí prsa 500 g
Lilek 80 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Žampiony - sterilované 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.
  2. V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.
  3. Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.
  4. Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme
  5. 10 minut prohřát. Podáváme horké.