Focaccia s krůtím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Focaccia |
500 g |
Krůtí prsa |
500 g |
Lilek |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Paprika sterilovaná |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Žampiony - sterilované |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.
- V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.
- Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.
- Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme
- 10 minut prohřát. Podáváme horké.