Guacamole v bramborových slupkách

Ingredience


Avokádo 175 g
Brambory 1 kg
Cibulka jarní 4 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr krémový 100 g
Tabasco 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
  2. Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
  3. Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
  4. Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
  5. Podáváme s miskou guacamole.