Guacamole v bramborových slupkách
Ingredience
Avokádo |
175 g |
Brambory |
1 kg |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr krémový |
100 g |
Tabasco |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
- Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
- Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
- Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
- Podáváme s miskou guacamole.