Bündnerská ječná polévka se šunkou

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Cibule 1 ks
Ječné kroupy 100 g
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Masový vývar 1.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Prosciutto sušené 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 1 špetka
Šunka uzená 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.
  3. Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.