Bündnerská ječná polévka se šunkou
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Ječné kroupy |
100 g |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Masový vývar |
1.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Prosciutto sušené |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka uzená |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.
- Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.