Medailonky s dýňovou kaší
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Dýně |
500 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Rajčata |
120 g |
řepkový olej |
10 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme do směsi citrónové šťávy, drceného česneku a oleje. Zakryjeme a necháme 40 minut marinovat v lednici.
- Uvaříme doměkka oloupané brambory a nakrájenou dýni, slijeme vodu a rozmačkáme. Přidáme mléko, muškátový oříšek a koriandr. Odložíme stranou a uchováme v teple. Poté rozpálíme gril na vysokou teplotu, lehce postříkáme olejem a ogrilujeme maso, plátky cibule a rajčat. Medailónky grilujeme 2 minuty z obou stran, rajčata a cibuli obracíme a grilujeme doměkka.
- Kořeněnou dýni rozdělíme na čtyři nahřáté talíře a zdobíme grilovanými medailónky, rajčaty a cibulí.