Medailonky s dýňovou kaší

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Citronová šťáva 40 ml
Dýně 500 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 500 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 3 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Rajčata 120 g
řepkový olej 10 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a naložíme do směsi citrónové šťávy, drceného česneku a oleje. Zakryjeme a necháme 40 minut marinovat v lednici.
  2. Uvaříme doměkka oloupané brambory a nakrájenou dýni, slijeme vodu a rozmačkáme. Přidáme mléko, muškátový oříšek a koriandr. Odložíme stranou a uchováme v teple. Poté rozpálíme gril na vysokou teplotu, lehce postříkáme olejem a ogrilujeme maso, plátky cibule a rajčat. Medailónky grilujeme 2 minuty z obou stran, rajčata a cibuli obracíme a grilujeme doměkka.
  3. Kořeněnou dýni rozdělíme na čtyři nahřáté talíře a zdobíme grilovanými medailónky, rajčaty a cibulí.