Pečená kachna plněná jablky
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Kmín celý |
2 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho zavřeme jehlami.
- Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme kachnu břichem dolů, podlijeme vodou a v troubě na středním plameni kachnu dusíme pod víkem pekáče. Během pečení kachnu podléváme vodou podle potřeby, poléváme výpekem, tučná místa na kachně propichujeme vidlicí.
- Asi po tři čtvrtě hodině kachnu obrátíme a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem. Tím docílíme, že kachna bude mít křupavou kůži.