Myslivecká polská omáčka
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hořčice |
20 g |
Houby čerstvé |
30 g |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Jalovec |
2 g |
Klobása Dunajská |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Okurky nakládané |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Čerstvé houby nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle.
- V rendlíku usmažíme na rozpáleném másle cibuli nadrobno, postupně přidáme mouku, až vznikne světlá cibulová jíška. Tu přidáme na pánev k houbám, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme nakrájené okurky a klobásu, osolíme, okořeníme a 15 minut povaříme na mírném ohni. Po odstavení vmícháme hořčici a můžeme podávat.