Myslivecká polská omáčka

Ingredience


Cibule 60 g
Hořčice 20 g
Houby čerstvé 30 g
Hovězí vývar základní 5 dl
Jalovec 2 g
Klobása Dunajská 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Okurky nakládané 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé houby nakrájíme a orestujeme na rozpáleném másle.
  2. V rendlíku usmažíme na rozpáleném másle cibuli nadrobno, postupně přidáme mouku, až vznikne světlá cibulová jíška. Tu přidáme na pánev k houbám, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Přidáme nakrájené okurky a klobásu, osolíme, okořeníme a 15 minut povaříme na mírném ohni. Po odstavení vmícháme hořčici a můžeme podávat.