Pečená krůta plněná jablky se zázvorem

Ingredience


Jablka 6 ks
Krůta 1 ks
Máslo čerstvé 120 g
Slanina vepřová 220 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 600 ml
Zázvor mletý 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).
  2. V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý