Pečená krůta plněná jablky se zázvorem
Ingredience
Jablka |
6 ks |
Krůta |
1 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Slanina vepřová |
220 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
Zázvor mletý |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Očištěnou krůtu opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme zázvorem vně i uvnitř. Do vnitřku krůty vložíme jablka bez jádřinců. Břišní dutinu uzavřeme jehlami. Prsa a stehna krůty prošpikujeme klínky slaniny (100 g).
- V pekáči vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, rozpustíme máslo, přilijeme vodu a vložíme krůtu. Nejprve ji zhruba hodinu pečeme přikrytou. Během pečení krůtu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme krůtu dokud není měkká a povrch křupavý