Omeleta s rajčaty a paprikami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky očistíme a vcelku opečeme po všech stranách dohněda. Můžeme je opéct přikryté v troubě anebo na plotýnce. Jakmile jsou papriky upečené, přelijeme je studenou vodou, oloupeme je, vytrhneme stopku. Poté papriky podélně rozřízneme a očistíme od semen. Vzniklou dřeň jemně rozsekáme.
- Rajčata spaříme horkou vodou, následně je přelijeme studenou a oloupeme je. Dřeň opět rozsekáme najemno, ale musí být bez semen.
- Jemně nasekanou cibuli zesklovatíme na kousku másla, podusíme a poté přidáme k dřením. Vše dle chutí osolíme a opepříme. Přidáme rozkvedlaná vejce a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl upečeme na pánvi vymaštěné máslem. Pečeme pouze na jedné straně.
- Jakmile je směs tuhá i na povrchu, naservírujeme ji na talíř a přehneme v polovině.
- Hotové omelety podáváme se salátem.