Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 kostka
Cibule 2 ks
Jablka 1 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sardelová pasta 1.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna potřeme sardelovou pastou, obalíme v mouce a smažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji s máslem. Poté maso zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, ustrouhaným jablkem, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec, podlijeme vodou s bujonem. Hrnec uzavřeme a maso dusíme zhruba čtvrt hodiny a maso podáváme.