Kuřecí stehna na jablkách se sardelovou pastou
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 kostka |
Cibule |
2 ks |
Jablka |
1 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna potřeme sardelovou pastou, obalíme v mouce a smažíme v tlakovém hrnci na rozpáleném oleji s máslem. Poté maso zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, ustrouhaným jablkem, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec, podlijeme vodou s bujonem. Hrnec uzavřeme a maso dusíme zhruba čtvrt hodiny a maso podáváme.