Dušené porce kuřete dopečené v troubě
Ingredience
Kmín drcený |
1 špetka |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče, v němž jsme rozpustili máslo. Maso zalijeme vyškvařenou slaninou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- Po dvaceti minutách vložíme pekáč do předehřáté trouby a maso dopečeme. Maso poléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme vodou. Maso je hotové, když kůže zezlátne a je křupavá.