Dušený fenykl s rajčaty

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Fenyklová semínka 2 kávová lžička
Fenykl sladký - hlíza 1 kg
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pastis 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 ks
Víno bílé 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.
  2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.
  3. Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.