Dušený fenykl s rajčaty
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fenyklová semínka |
2 kávová lžička |
Fenykl sladký - hlíza |
1 kg |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pastis |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Víno bílé |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.
- Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.