Kuře pečené na česneku

Kuře pečené na česneku - obrázek

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.
  2. V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
  3. Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.