Kuře pečené na česneku
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.
- V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.