Základní dort pavlova
Ingredience
Cukr krupice |
220 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Maracuja |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.
- Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.
- Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
- Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.
- Dort krájíme na dílky a podáváme.