Základní dort pavlova

Ingredience


Cukr krupice 220 g
Jahody zahradní 250 g
Maracuja 4 ks
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Solamyl 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.
  2. Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.
  3. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
  4. Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.
  5. Dort krájíme na dílky a podáváme.