Slepice na zelenině s olivami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Olivy černé |
80 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Slepice |
600 g |
Sůl |
3 špetka |
Vývar slepičí |
400 ml |
Zeleninová směs jarní - mražená |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hlubokém rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, poté vložíme zeleninu, podlijeme několika sběračkami vývaru ze slepice, osolíme, vsypeme kari koření, řádně promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- K zelenině přimícháme maso z uvařené slepice, které jsme nakrájeli na nudličky, na půlky nakrájené olivy a důkladně prohřejeme.