Tuňákem plněná rajčata

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák ve vlastní šťávě 115 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.
  2. Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.
  3. Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.