Hrušky s jahodovým pyré
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hrušky |
300 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
40 ml |
Sherry brandy |
30 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
60 ml |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrušky rozčtvrtíme, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme vanilkový cukr, povaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
- Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme lžíci cukru, přilijeme likér, brandy, rozmixujeme na kaši.
- Jahodové pyré naporcujeme do pohárků, navrch položíme hrušky a ozdobíme šlehačkou.
- Dezert podáváme vychlazený.