Hrušky s jahodovým pyré

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Hrušky 300 g
Jahody zahradní 300 g
Likér Maraschino (Maraska) 40 ml
Sherry brandy 30 ml
Smetana 33% (šlehačka) 60 ml
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky rozčtvrtíme, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme vanilkový cukr, povaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
  2. Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme lžíci cukru, přilijeme likér, brandy, rozmixujeme na kaši.
  3. Jahodové pyré naporcujeme do pohárků, navrch položíme hrušky a ozdobíme šlehačkou.
  4. Dezert podáváme vychlazený.