Hrušky s krupicovým pudinkem

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Cukr vanilka 20 g
Hrušky 400 g
Likér Maraschino (Maraska) 40 ml
Marmeláda meruňková 320 ml
Mléko polotučné 1000 ml
Pšeničná krupice 300 g
Sherry brandy 40 ml
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Tresť vanilková 10 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
  2. Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout.
  3. Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou.