Hrušky s krupicovým pudinkem
Ingredience
Cukr moučkový |
250 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hrušky |
400 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
40 ml |
Marmeláda meruňková |
320 ml |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Pšeničná krupice |
300 g |
Sherry brandy |
40 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Tresť vanilková |
10 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
- Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout.
- Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou.