Toskánské rizoto

Ingredience


Brokolice 250 g
Česnek 1 stroužek
Mořské plody mix 400 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Paprika červená 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 15 g
Rýže Arborio 250 g
Šalotka 100 g
Víno bílé 250 ml
Vývar zeleninový 500 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.
  2. Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.
  3. Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.