Toskánské rizoto
Ingredience
Brokolice |
250 g |
Česnek |
1 stroužek |
Mořské plody mix |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
15 g |
Rýže Arborio |
250 g |
Šalotka |
100 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.
- Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.
- Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.