Steak se salsou
Ingredience
Koření Steak 7 pepřů |
20 g |
Petržel - nať |
10 g |
Vepřová kýta |
800 g |
Cibule |
60 g |
Křen |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
3 ks |
Rajčatová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout.
- Gril předehřejeme na střední stupeň.
- Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou.