Steak se salsou

Ingredience


Koření Steak 7 pepřů 20 g
Petržel - nať 10 g
Vepřová kýta 800 g
Cibule 60 g
Křen 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata 3 ks
Rajčatová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout.
  2. Gril předehřejeme na střední stupeň.
  3. Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou.