Podzimní zelenina
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
30 g |
Celer řapíkatý |
150 g |
Cibule |
60 g |
Mrkev kořen |
130 g |
Oregano sušené |
5 g |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
350 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Tymián sušený |
5 g |
Víno jablečné |
60 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Zelenina kořenová |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kolečka nakrájíme cibuli, pórek, řapíkatý celer, mrkev, papriku, kostičky kořenné zeleniny a plátky žampionů, rajčata, jablečné víno cider, tymián, oregano a černý pepř podle chuti. Dáme do velké zapékací misky a dobře promícháme.
- Přiklopíme pokličkou a pečeme 70 minut, dokud zelenina není propečená a měkká, přičemž jednou či dvakrát promícháme. Zdobíme čerstvými bylinkami.