Jehněčí jehla s chilli omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Jehněčí maso |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
100 g |
Paprika žlutá |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
160 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
40 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.
- Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.