Jehněčí jehla s chilli omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Jehněčí maso 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 100 g
Paprika žlutá 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 150 ml
Žampiony čerstvé 160 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 40 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej, 4 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu, rozmarýn a černý pepř podle chuti smícháme na marinádu. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso, ponoříme je do marinády, zakryjeme pokličkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Jehněčí, papriky a žampiony rovnoměrně napícháme na čtyři kovové jehly. Marinádu uchováme.
  3. Rajčata, vývar, cibuli, chilli papričku, rajský protlak, česnek, černý pepř a zbytek vína dáme do velké pánve a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut mírně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.Zatím grilujeme jehly na rozpáleném grilu, dokud maso nezměkne, přičemž špízy pravidelně otáčíme a potíráme marinádou. Podáváme s chilli omáčkou.