Špagety s masovými knedlíčky
Ingredience
Chilli paprička |
0.5 kávová lžička |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 krajíc |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Mléko polotučné |
30 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
300 ml |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
130 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
- Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.
- Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.
- Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.
- Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.