Bílkový dort s mandlemi

Ingredience


Broskve 2 ks
Cukr krupice 220 g
Mandle 40 g
Ocet kvasný lihový 2 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Solamyl 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.
  2. Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
  3. Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.
  4. Ihned podáváme.