Bílkový dort s mandlemi
Ingredience
Broskve |
2 ks |
Cukr krupice |
220 g |
Mandle |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.
- Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
- Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.
- Ihned podáváme.