Jelení ragú s brokolicí

Ingredience


Brokolice 300 g
Cibule 1 ks
Jalovec 4 ks
Jelení maso 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno červené 200 ml
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
  2. Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.
  3. V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.
  4. Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.