Jelení ragú s brokolicí
Ingredience
Brokolice |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
4 ks |
Jelení maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
- Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.
- V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.
- Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.