Jelení ragú s brokolicí a ovocem

Ingredience


Brokolice 300 g
Cibule 1 ks
Jablka 4 plátek
Jalovec 4 ks
Jelení maso 700 g
Kompot brusinkový 1 polévková lžíce
Mandarinky 1 ks
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
  2. Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.
  3. V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.
  4. Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.