Jelení ragú s brokolicí a ovocem
Ingredience
Brokolice |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Jablka |
4 plátek |
Jalovec |
4 ks |
Jelení maso |
700 g |
Kompot brusinkový |
1 polévková lžíce |
Mandarinky |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené jelení maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
- Do horké vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat a rozebereme na růžičky.
- V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku a smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme vývar z masa, alespoň čtvrt hodiny vaříme. Přimícháme víno, šťávu z pomeranče, kompotovaná jablka, brusinky a mandarinku bez jader, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, ještě povaříme a osolíme.
- Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.